Beste ondernemer,

Als ondernemer in het mkb krijg je elke dag te maken met nieuwe uitdagingen. Zowel binnen jouw vakgebied als ook fiscaal. Vraagstukken die met regelmaat veranderen door aanpassingen binnen de organisatie of door externe factoren als de politiek. Maar natuurlijk ook door eigen ambities, veelal om te willen groeien.

Natuurlijk is dit voor iedere ondernemer anders. Welke kansen en bedreigingen spelen er voor jou? Neem een kijkje achter de schermen bij mede-ondernemers die vertellen over hun fiscale uitdagingen. Hoe laat jij je adviseren?

Uitdagingen als startende onderneming

De beslissing om een onderneming te starten is er een waar je goed over hebt nagedacht. Je hebt alle voors en tegens uitgebreid tegen elkaar afgewogen en bent klaar om te beginnen. Het is niet vanzelfsprekend om als startende ondernemer te slagen. Niet alleen jouw ambitie en visie spelen hier een rol in, maar ook de fiscale vraagstukken moeten op de juiste manier beantwoord worden.

Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning vanuit de overheid. Niet elke startende mkb-onderneming is zich bewust van de startersaftrek, zelfstandigenaftrek en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Maar ook de keuze voor een rechtsvorm is belangrijk. Fiscale wetgeving is complexe materie. Jouw RB wijst je graag de juiste weg.

Vind een RB

Bekijk meer praktijkvoorbeelden

Bedrijfsauto’s kopen of leasen?

Grote kans dat je als ondernemer veel op pad bent. Een auto om je van a naar b te brengen kan dan een comfortabele en logische keuze zijn. Welke afwegingen maak je bij de aanschaf van een auto van de zaak? Het juiste besluit is sterk afhankelijk van de situatie binnen jouw onderneming. Maak je de keuze om te kopen of te leasen? En koop je de auto zakelijk of privé?

Voor de inkomstenbelasting maakt het voor de aftrek van kosten uit of je de auto zakelijk of privé koopt. Maar ook voor het terugvragen van de btw maakt dit verschil. Laat je goed informeren over de voor- en nadelen. Jouw RB is op de hoogte van alle regels en actuele ontwikkelingen op dit gebied. Hij helpt je graag met het maken van de slimste keuze.

Deskundig fiscaal advies voor mkb

Fiscale regelingen kunnen je als ondernemer de wind in de zeilen geven. Maar ze kunnen ook zorgen voor flinke tegenwind. Daarom gaan veel ondernemers in zee met een RB. Met zijn vakmanschap, ervaring en diepgaande, up-to-date kennis van de fiscale spelregels, zorgt hij dat de fiscale kant van jouw onderneming goed geregeld is.

Waarom een RB?

 • Wegwijs in complexe materie

  Fiscale wetgeving is vaak erg ingewikkeld. De RB wijst je de weg en vertaalt moeilijke vraagstukken in gewone-mensentaal.

 • Financieel voordeel

  De RB zorgt ervoor dat je niet teveel belasting betaalt. Maar hij wijst je ook op subsidieregelingen en helpt je met de juiste constructies. Zo houd je geld over.

 • Goede relatie met de Belastingdienst

  Problemen met de Belastingdienst zijn niet alleen vervelend, ze leveren ook bedrijfsrisico’s op. De RB lost conflicten op en voorkomt onenigheid.

 • Altijd up-to-date kennis

  De belastingwetten veranderen continu. Kennis veroudert in snel tempo. De RB heeft een permanente educatie-verplichting. Daardoor zijn zijn adviezen altijd up-to-date.